Onze processen

VEMA Interieurbouw werkt volgens hele strakke planningen, procesgericht werken is daarom aan het orde van de dag. Daar zorgen wij dat onze planning ten alle tijden in overeenstemming is met de wensen van onze klanten. Tijdens het gehele proces maken wij gebruik van deskundige onderaannemers, waardoor elk project tot een succes wordt gemaakt.

 

Het gesprek
Het bouwen van een winkel begint bij het gesprek met de klant, wat zijn de wensen, welke kleuren en materialen moeten gebruikt worden, welke apparatuur wordt er geplaatst, wat wordt de indeling van de toonbank en zo verder.

De tekening
Wanneer alle wensen in kaart zijn gebracht, wordt er door onze tekenaar de bouwtekening gerealiseerd. Hier wordt rekening gehouden met de gewenste afmetingen en de algehele indeling van de winkel, het plaatsen van stopcontacten, waterleidingen, afvoeren etc. Het eindresultaat moet praktisch zijn, daar wordt continue over nagedacht en dit is ook de kracht van VEMA.

Het tweede gesprek
Wanneer de tekening gereed is, wordt deze gepresenteerd aan onze klant. Hier wordt alles uitgebreid besproken en is er tevens ruimte voor verbetering. Ziet de klant iets liever net even anders, dan passen wij dit aan in onze tekening.

Slopen en realiseren
Wanneer de tekening helemaal naar wens is, worden alle benodigde materialen ingekocht en kan de bouw beginnen. Hier beginnen we met de realiseren van de toonbank en de meubels, deze kunnen wij helemaal opbouwen in onze enorme werkplaats. Wanneer deze klaar zijn, worden deze in hun geheel verplaatst naar de plaats van bestemming. Ondertussen wordt de winkel, indien nodig, gesloopt en wordt al het sloopafval netjes afgevoerd. Als dit gereed is kan het opbouwen van de winkel beginnen!

Plaatsen en afmonteren
Alle leidingen worden gelegd, al het stoom wordt aangesloten, de wanden worden betegeld, de vloer wordt gelegd, de koelingen worden aangesloten, de toonbank en de meubels worden geplaatst en het plafond wordt opgehangen. Als alle grote onderdelen zijn gerealiseerd kunnen de puntjes op de i worden gezet, het afmonteren. Alle randjes worden gekit, de stopcontacten worden afgemonteerd en alles wordt nog even getest. Daarnaast kunnen wij de winkel aankleden met mooi beeldmateriaal, denk aan posters, stickers, gevelbelettering en beeldschermreclame.